*

timoandersson Yksilön vapauden puolesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvapaikka

Vainotulle turvapaikan myöntävä taannee tulevaisuudessa sen itselleen

Vainotuille turvapaikan takaavaan järjestelmään kansan osallistuvat varmistaakseen sen, että sitten kun niiden alue joutuu miehitetyksi, kansaan kuuluvilla on oikeus päästä turvaan miehittäjältä. Ajatuksena on vastavuoroisuus: kun tarjoamme vainotulle turvapaikan, edistämme myös mahdollisuuttamme saada turvapaikka, kun itse tarvitsemme hengenhädässä tai vapauttamme vietäessä sitä. On Venäjän nykyisen diktatuurijohdon sekä sitä myötäilevän kiihkokansallisen oikeiston etu, että puramme turvapaikkajärjestelmän tarjoamatta tilalle uutta.  

Laittoman maahanmuuttajan lomaltapaluuraha yli 900 euroa

Maahanmuuttoviraston tilaston mukaan tämän vuoden marraskuussa järjestetyn vapaaehtoisen paluun kautta on Suomesta poistunut 267 ulkomaalaista. Heistä suurin osa on saanut kielteisen päätöksen eli heillä ei ole ollut laillista perustetta tulla Suomeen.

 

Tilaston mukaan 97,5 % lähtijöistä sai taloudellista tukea. Lähes puolet lähtijöistä sai taloudellisena tukena yli 900 euroa riihikuivaa käteistä. Tietääkseni tästä valtion avustuksesta ei ole maksettu veroja.

 

Kuukauden Persu(s)

Siitä huolimatta, että maahanmuuttoviraston asiaa koskevien tilastojen perusteella on päästävissä ainoastaan siihen kokonaisuuden kannaltaan järkevään lopputulokseen, että turvapaikanhakijoista alle 25 prosentille on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa, trendi näyttää kuitenkin olevan siinä, että kerran kuussa pääsemme nauttimaan jonkun perussuomalaisen kansanedustajan ulostulosta, jossa kysymys muun ohella siitä, että

Tolkku kaukana opposition turvapaikkakeskustelussa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti valtiopäivien avajaisissa eilen puheen, joka järisytti kansakuntaa niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä. Puhe nostatti aikamoisen mediamylläkän joka osoittaa, että keskusteltaessa maahanmuutosta tai käynnissä olevasta kansainvaelluksesta kaikki mikä voidaan ymmärtää väärin, myös ymmärretään. Väärinymmärryksiä on sattunut erityisesti "rajat kiinni" ja "rajat auki" leireissä joka osoittaa, että ääripäät dominoivat tätä keskustelua.

Presidentin puhe

Äskeinen presidentin puhe valtiopäivien avajaisissa koski valtaosaltaan hallitsematonta maahanmuuttoa Suomeen ja Eurooppaan.

Presidentin mielestä tämä on tämän hetken pahin ongelma. Enää voida pitää kiinni kansainvälisistä sopimuksista.

EU olisi tunnustettava tämä tosiasia. On löydettävä yhteiset ratkaisut joilla kuitenkin hädänalaisimpia pakolaisia autetaan.

Presidentti ei kuitenkaan kiinnittänyt  huomiota siihen, että miljoona Eurooppaan tulija  ovat rikollisliigojen bisneksen valitsemia henkilöitä.

Dublin-järjestelmä säilytettävä - turvapaikan saaneille vapaa liikkuvuus

En ole kirjoittanut kirjaa Juha Sipilästä, kuten Suomenmaa-lehdessä eilen väitettiin. Maanantaina julkaistava teokseni ”Eihän tässä näin pitänyt käydä” kertoo siitä, kuinka olen pyrkinyt vaikuttamaan Sipilän, Keskustan ja Suomen linjaan.

 

Olen keskittynyt erityisesti ulko-ja turvallisuuspolitiikkaan, Eurooppa-politiikkaan, aluepolitiikkaan ja maahanmuuttoon. Näihin vaikuttamisessa olen epäonnistunut.

 

Onko dosentti kirosana?

Maailma ympärillämme on yhä monimutkaisempi. Nopeutuneen tiedonvälityksen ja avoimeksi jätettyjen rajojen johdosta kaikki vaikuttaa kaikkeen. Monet eri tahot pyrkivät muokkaamaan julkisuutta valtaa tai rahaa saadakseen tai ideologiaansa edistääkseen. Käynnissä on turvapaikkakriisi, työllisyyden kriisi, kestävyysvaje eikä eurokriisi ole vielä ratkaistu. Moni asia odottaa korjaamistaan, moni kriisi voi pahentua.

Median tarkennettava maahanmuuttouutisointiaan

Kansalainen, me toimittajat
olemme mediasodassa
väärinajattelua vastaan;
ei-monikulturisti ei saa kritisoida
monikulturismia, maahanmuuttoa
tai islamia
tahi paljastaa monikulturismin
heikkoja kohtia
mutta
monikulturisti saa kirota
ei-monikulturistin
suvaitsemattomuutta ei saa suvaita

 

Suomi tiukentaa kansallista turvapaikkapolitiikkaa

Hallituksen julkistama turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma tiukentaa Suomen linjaa ennennäkemättömällä voimalla. Avoimien ovien vasemmisto-oppositiolle tulee runsaasti nieltävää ja tiukempaa linjaa vaatineelle kansalle aihetta tyytyväisyyteen. Suomella on hallitus, joka ei vain puhu penkistä, vaan toimii kentällä.

ISISläisille etuoikeus turvapaikkaan

 

Juuri ISIKSeen kuuluvat ovat suurimmassa vaarassa ulkomaiden hyökkäyksien vuoksi ja humanitaarisen turvapaikan tarpeessa,  ja myös myöhemmin tilanteiden rauhoituttua mahdollisten vainojen kohteena eli heitä ei edes tarvitsisi päästää menemään takaisin kotoutuksen jälkeen.  Liian vähän näkee tätä puolta ajatellun.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä