*

timoandersson Yksilön vapauden puolesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaistottelemattomuus

Tahdon2013 osoitti ettei Suomessa tarvita kansalaistottelemattomuutta

Tuore oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) totesi muutama päivä nimittämisensä jälkeen olevansa huolestunut kansalaistottelemattomuudesta ja lakien kyseenalaistamisesta. En voisi olla enempää samaa mieltä oikeusministerin kanssa. Suomen kaltaisessa toimivassa demokratiassa ei ole tarvetta kansalaistottelemattomuudelle. Täällä yhteiskunnallinen muutos ei tapahdu lakeja rikkomalla, vaan yhteisesti valittujen edustajien toimesta päättämällä.

Mihin uusi oikeusministeri pyrkii – murentamaanko yksilön oikeusturvaa?

Tuore oikeusministeri Antti Häkkänen puhuu ennen virkaanastumistaan eriskummallisuuksia. Huolestuneine lausuntoineen kansalaistottelemattomuudesta hän lähettää tahtomattaan tai tahallaan tavallista ihmistä huolestuttavan viestin. Demonisoiden kansalaistottelemattomuutta oikeusministeri vaikenee siitä, että kansalaistottelemattomuus kuuluu lisäkeinona kansalaisten oikeusturvan takuiden ”työkalupakkiin”.

KANSALAISTOTTELEMATTOMUUS - SOPINEE VIHREILLE VAAN EI SAA SOPIA PAPEILLE

KANSALAISTOTTELEMATTO MUUS - SOPIIKO SE PAPILLE ?

 

Turvapaikanhakijoita pitkään puolustanut Toiviainen joutui laajan huomion kohteeksi, kun hän asettui käännytyspäätöstä toimeenpanneiden poliisien auton eteen Metsälän vastaanottokeskuksella.

 

Viipurin Manifesti

Viipurin Manifesti

*

Kaikki muistavat Viipurin pamauksen – ja monet ovat käyneet kahvilla Viipurin Pyöreässä tornissa.  Mutta kuka muistaa Viipurin Manifestin? 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viipurin_manifesti

*

Fennovoima luo Pyhäjoella laittomuuden kulttuuria

Venäläiset ovat mukavia, usein mukavampia kuin suomalaiset. En missään nimessä halua edistää mitään venäläisiin kohdistuvia ennakkoluuloja.

Kaikille Venäjällä pidemmän ajan oleskeleville tulee kuitenkin takuulla tutuksii jyrkkä kontrasti venäläisten mukavuuden ja heidän hallintonsa kamaluuden välillä. Lähes kaikkia valtiollisia instituutioita ja lukuisia yrityksiä hallinnoidaan autoritäärisesti, salailevasti ja siekailemattomasti. Korruptio on läsnä kaikkialla siellä missä liikutellaan isoja rahoja.

Operaatio Vastatuuli

Sain facebook-kaverini välityksellä linkin Aseistakieltäytyjäliiton jakamaan tiedotteeseen koskien Pohjois-Karjalassa, Valtimon Rumon kylällä järjestettävää leiriä. Kyseinen leiri kantaa nimeä Operaatio Vastatuuli ja se järjestetään 3.-11.6.2015 Rumon vanhalla kyläkoululla.

Snowdenin Reddithaastattelua suomeksi - keskustellaan

Snowden on ollut taas uutisissa, kun tämän paljastuksista kertova elokuva sai oskupystin. Tämän johdosta Snowden ja pari muuta asiaan liittyvää tärkeää kaveria olivat Redditissä vastailemassa yleisön kysymyksiin. Tätä on uutisoitu parissa uutisessa suomeksikin, mutta varsin suppeasti. Ajattelin asian on sen verran tärkeä että pitää saada vähän keskustelua tästä, joten käänsimme kyssäreitä ja vastauksia suomeksi.

Tottelemisesta ja tottelemattomuudesta

Tämänaamuinen Kertomuksia rohkeudesta -lähetys on nyt kuultavissa soittolistasta. Vieraanani minulla oli toimistoupseeri Arto Kujala ja keskustelunaiheena aseeton ja aseellinen maanpuolustus, väkivallattomuuden voima, kansalaistottelemattomuus ja vähäisessä määrin myös ajankohtaiset turvallisuuspoliittiset asiat.

Hyppäisitkö kaivoonkin?

Omien aivojen käyttö on asetettu minimiin ja säätönuppi aina vain kiristyy. Poliitikot onneksi kaikessa viisaudessaan ja ystävällisyydessään muistuttavat, milloin yksilö on vastuussa poliittisten virheiden teosta ja luonnollisesti sormi osoittaa kauas pois omasta äänestäjäkunnasta. Poliitikon virheettömyys pysyy kirkkaana mielessä, joten viisaasti opimme syyttämään kanssaihmistä siitä, kuinka taas muut äänestivät väärin.

Elämmekö kielteisessä ilmapiirissä?

Kielteisessä ilmapiirissä muhii yleensä kapinahenki, jopa piilotettu viha, joka purkautuu kipukynnyksen ylittyessä. Nyt pääministerimme, joka väkisin halusi kaltaisensa hallituksen 1], on syyttänyt yhteiskuntamme kielteisten asenteiden vaikeuttavan uudistusten tekoa ja niiden eteenpäin vientiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä