*

timoandersson Yksilön vapauden puolesta

Perussuomalaisten hajoaminen

Jussi Halla-aho – pelastaja vai sielunvihollinen?

Halla-ahon voitto saattoi jossakin määrin selkeyttää Suomen poliittista kenttää. Tarkkakorvaiselle kuuntelijalle hänen voitokkaan kampanjansa puheet osoittivat luopumista ”pienen ihmisen” tukemisesta hyvinvointivaltiollisin tavoin, jotka sisältyivät puolueohjelmaan, ja siirtymistä kannattamaan nykyisen keskustakokoomuslaisen hallituksen politiikkaa myös selväsanaisin puhein. Hän pyrki luotsaamaan puolueensa oikealla taloudellisissa ja sosiaalisissa kysymyksissä ja liian lähelle nykyisen kokoomuksen ja keskustan arvoja.

Muutamia mietteitä perussuomalaisesta farssista

Viikonloppuna alkanut tapahtumasarja on käynyt varsin hyvästä poliittisesta viihteestä, mutta on kuitenkin hyvä hahmottaa mitä oikeasti on tapahtunut ja muuttunut.

Tiina sanoi tilulilu...

Olkooon tämä nyt viimeinen blogi PS puolueen vaiheilta pitkään aikaan.

Olin jo päättänyt, että jätän tämän aiheen sillä esimerkiksi Venäjällä tapahtui pari päivää sitten paljon merkittävämpiä asioita, jotka olen (anteeksi vaan) jättänyt analysoimatta. Mutta sallittakoon joskus tällainen extra-curricula toiminta. Ihminenhän minäkin olen.

Syy miksi kirjoitan on seuraava. Eilisessä a-studiossa uuva-kansanedustajat Elo ja Elovaara kertoivat nähneensä natsitervehdyksiä.

Katsotaan sitä valokuvaa vielä tarkemmin

Uusi vaihtoehto - harvojen hillotolppa, monien epätoivo

Reilut parikymmentä perussuomalaista kansanedustajaa perustivat tänään uuden eduskuntaryhmän. Tämän tietävät kaikki. Sipilän hallitus jatkaa. Kaikki entiset perussuomalaiset kansanedustajat näyttävät pitävän ministerisalkkunsa. Suomen poliittinen historia ei taida ihan lähiajoilta tuntea tapausta, jossa näin vähäisellä kansanedustajamäärällä saisi viittä salkkua kantaakseen ja ministeri-Audia alleen.

Heidän läpinäkyvänä motiivinaan vaikuttaa varsin vahvasti olevan vain vallan makeus ja hallituskipeys.

21 kansanedustajan poliittinen hauta on juuri kaivettu

PS on hajonnut, ja 21 edustajaa perustaa uuden ryhmän. Tätä kirjoitettaessa ei minulla nimet ollet vielä selvillä, (kommenttiketjussa aukeaa) paitsi tietenkin ex puheenjohtaja Timo Soini. Tämä ryhmä haluaa jatkaa hallituksessa ja saada pitää hallussaan Sipilän ja Orpon ja kaikkien muidenkin tiivistyvää EU-liittovaltiota ajavien tahojen vankan luottamuksen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä