*

timoandersson Yksilön vapauden puolesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Natsismi

Musta kirja

Kirjahyllyni ylänurkasta löytyy paksu kirja, joka kuuluu työurani aikana tehtyjen hankintojen helmiin. Kyseessä on ”Kommunismin musta kirja”, joka on ranskalaisten älykköjen laatima yhteenveto kommunismin todellisesta roolista ihmiskunnan historiassa.

 

Onneksi natsit nousivat valtaan jo 1930 -luvulla, eivätkä vasta 2010 -luvulla.

Natsien nouseminen valtaan aiheutti aikoinaan vastareaktion ja natseja vastaan sodittiin kunnes heidät kukistettiin. Entisajan päättäjät olivat sillä tavalla vähän eri maata, kuin nämä meidän nykyiset vässykät.

 

Ääriliikkeillä pelottelijat tekevät näennäistutkimusta

Helsingin yliopiston internetsivut kertoivat tänään Eurooppa-tutkimuksen verkostossa työskentelevän Kaius Tuorin vetämästä tutkimuksesta, jossa ”kartoitetaan oikeudellista perinnettä ja aatehistoriaa Euroopassa”. Pasi Komulaisen kirjoittama juttu antaa selvän näytön siitä, miten yliopiston tutkimus- ja tiedotustoiminta edustaa puolueellista ja vasemmistolaiseen yhteiskuntanäkemykseen kallellaan olevaa politikointia.

Miksi Suomen kansalainen joutuu poliittisen väkivallan uhriksi?

Tänään julkisuuteen tuli tietoon, että syyttäjä vaatii 26-vuotiaalle Jesse Eppu Oskari Torniaiselle 5,5-6 vuoden vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Natsien valtaannousun mahdottomuus Suomessa

Aivan jok'ikistä kansalaista ei ole valitettavasti siunattu suhteellisuudentajulla edes kotivaroiksi, sillä jokusen kymmenen uusnatsin katumarssin – joka saavutti lähinnä paheksuntaa kaikilla sektoreilla –, suunpieksännän internetissä, tarrojen liimailun lyhtypylväisiin sun muun piipertämisen nähdään kaikkein vainoharhaisimmissa mielissä edustavan 1:1-suhteessa samaa kehitystä, joka johti NSDAP:n valtaannousuun Natsi-Saksassa.

Tosiasiassa maassa, jossa ...

Suomen Vastarintaliike -> Pohjoismainen Vastarintaliike

SVL eli Suomen Vastarintaliike on nykyään osa PVL-järjestöä, eli Pohjoismaista Vastarintaliikettä. Järjestön tarkoitus on luoda yhteispohjoismainen kansallissosialistinen valtio.

En ole tutustunut asiaan vielä kovin tarkasti, mutta tässä vaiheessa tuli kyllä mieleeni, ovatko suomalaiset kannattajat tulleet ajatelleeksi, mihin asemaan suomalaiset kansallissosialistit asettuisivat tulevassa valtiossa.

Onko mikään rikoslainsäädännössämme esteenä SVL-järjestön aisoihinpanolle?

Miksi kansalaisille ei kerrota, mitä hyötyä hallituksen lupaamilla lain tiukennuksilla on SVL-järjestön tapauksessa? Ovatko ne tämän järjestön tavoitteita tukevia (vaikkakin toisin annetaan ymmärtää) tai miksi jätetään kertomatta rasismi-lakien tiukennuksen tosiasiassa tarkoittavat?  Kun tavoitteeksi asetetaan järjestyneen rasismin kielto, selkokielisesti puhuttaessa viitataan tavoitteeseen kieltää rasistiset järjestöt, mikä on eri asia kuin rasismin eli määrätyn ideologian kieltäminen. Tämä ei toteudu lainsäädännöllä, vaikka kuinka tätä toivotaan.

SVL on pysäytettävä, mutta sitä ei tarvitse kieltää

Hallituksemme on tänään esittämässä uusia linjauksia ääriliikehdinnän kitkemiseksi. On sanomattakin selvää, että maamme natsiongelma pitää hoitaa. Helsingin traagiset tapahtumat eivät yllätä, sillä väkivaltaa on harjoitettu jo vuosia. SVL:n kaltaisille rikollisryhmittymille on kerta kaikkiaan laitettava stoppi.

Kuka hyötyy katuväkivallan poliittisoimisesta?

Kenties tähän asti on ollut oma viisautensa ajatuksessa jättää kertomatta pahoinpitelijän uusnatsilainen ideologia, joka on ehkä ollut myös uhrin kuoleman mahdollisesti aiheuttaneen pahoinpitelyn motiivina. Kun väkivallantekoa tarkastellaan aivan riippumatta sen tekijöiden uusnatsilaisesta ideologiasta, kenelläkään ei ole aihetta asettua ideologisesta lukkarinrakkaudesta pahoinpitelijän puolustusasianajajaksi tai esittämään väkivallan uhria kohtaan moitteita tämän epäkohteliaasta käytöksestä.

Viikonlopun mielenosoitukset pientä natsiryhmää vastaan.

Viikonloppuna nähtiin maassamme poikkeuksellisen merkittävä mielenosoitusten sarja. Mielenosoituksiin osallistui yhteensä tuhansia henkiä.

Yleensä mielenosoituksia järjestetään istuvaa hallitusta vastaan, tai ainakin jonkin asian puolesta jota hallituksen toivotaan ajavan. Mielenosoituksella pyritään kiinnittämään hallituksen huomio asioihin joihin halutaan kiinnittää huomiota. Yleensä mielenosoituksia järjestää oppositio, tai oppositiota lähellä olevat tahot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä